Ελληνική έκδοσηEnglish versionDeutsche VersionVersion Française
Real Estate, Civil Engineering & Tourism in Greece

Χρήσιμα Θέματα για Αγορά ή Πώληση Ακινήτου

Συμβουλές για τη Συνεργασία με Μεσιτικά Γραφεία

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΣΤΕ ΜΕ ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΣ

Προσοχή στις αγγελίες ακινήτων όπου δεν αναφέρεται στο τέλος το όνομα του κτηματομεσίτη ή της εταιρίας του, παρά μόνο αναφέρεται η λέξη "Μεσιτικό" ή απλά ένα κινητό τηλέφωνο. Προσοχή ακόμα χρειάζεται στις αγγελίες ή διαφημίσεις όπου αναφέρεται η λέξη εταιρία, χωρίς να εξηγεί την εταιρική της μορφή(π.χ Ε.Π.Ε.-Α.Ε.) διότι συνήθως είναι ανύπαρκτη η εταιρία και το αναφέρουν για να προσδώσουν κύρος και έτσι ο πελάτης πέφτει στην παγίδα που του έστησαν νομίζοντας ότι έχει να κάνει με σοβαρό γραφείο.
Μην καταβάλλετε προκαταβολές ή αμοιβές για να σας υποδείξουν ακίνητα προς αγορά ή ενοικίαση. Μην καταβάλλετε προκαταβολές ή αμοιβές για την προβολή της πώλησης ή ενοικίαση του ακινήτου σας. Η πληρωμή του μεσίτη αστικών συμβάσεων γίνεται εξ’ ολοκλήρου με την υπογραφή οριστικού συμβολαίου ή κατά το ήμισυ όταν υπογραφεί προσύμφωνο.
Η υπόδειξη ή ανάθεση ακινήτου να προτιμάτε να γίνεται με έγγραφη εντολή στην οποία θα αναφέρονται τα πλήρη στοιχεία του ακινήτου, του ιδιοκτήτη και η αμοιβή που συμφωνήθηκε. Να συνεργάζεστε με κτηματομεσίτες που έχουν έδρα (γραφείο) και γνωρίζετε ότι είναι επαγγελματίες. Για εξακρίβωση μπορείτε να ζητήσετε στοιχεία από τους κατά τόπους συλλόγους και τα Επιμελητήρια. Μην υπογράφετε περισσότερες από μια αποκλειστικές εντολές για το ίδιο ακίνητο.
Ο κτηματομεσίτης έχει αρμοδιότητα υπόδειξης ακινήτου και διαπραγμάτευσης, γι’ αυτό, νομικές και τεχνικές συμβουλές δίνουν οι δικηγόροι-μηχανικοί. Ο κτηματομεσίτης ασχολείται αποκλειστικά με ακίνητα (πώληση, ενοικίαση, αντιπαροχή, εκτίμηση, έρευνα κτηματαγοράς και άλλα).

Εάν θέλετε περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις για τα ανωτέρω θέματα, επικοινωνήστε με τη ΛΟΥΠΑΣΗΣ Α.Ε. (κλικ)

Αρχή Σελίδας

Επιστροφή στη σελίδα Χρήσιμα Θέματα

ΛΟΥΠΑΣΗΣ GROUP     ΚΡΗΤΗ:  ΧΑΝΙΑ   ΡΕΘΥΜΝΟ   ΗΡΑΚΛΕΙΟ   ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ       ΚΥΠΡΟΣ:  ΛΑΡΝΑΚΑ   ΛΕΜΕΣΟΣ   ΠΡΩΤΑΡΑΣ   ΠΑΦΟΣ   
© copyright LOUPASSIS SA 2000-2013 all rights reserved
Useful links

Μέρα και ώρα Ελλάδος
Σαβ, 4 Νοε 2017
10:08 πμ

a