Ελληνική έκδοσηEnglish versionDeutsche VersionVersion Française
Real Estate, Civil Engineering & Tourism in Greece

Πληροφορίες για την Κρήτη

Μουσεία

Χανιά

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων

Στεγάζεται στην ενετική εκκλησία του Αγ. Φραγκίσκου. Στα εκθέματά του, που προέρχονται από τη Δυτική Κρήτη και άλλες περιοχές και χρονολογούνται από τη Νεολιθική μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή, περιλαμβάνονται είδωλα, αγάλματα, επιγραφές, όπλα, κεραμικά, σφραγιδόλιθοι, νομίσματα, κοσμήματα κ.α.

Ιστορικό Αρχείο Κρήτης

Στεγάζει πλουσιότατη συλλογή στοιχείων σχετικών με την ιστορία του νησιού καθώς και Λαογραφική συλλογή. Είναι το δεύτερο σε μέγεθος Αρχείο μετά τα γενικά Αρχεία του Κράτους.

Ναυτικό Μουσείο Κρήτης

Στεγάζεται σε κτίριο που βρίσκεται στην προκυμαία του ενετικού λιμανιού. Τα εκθέματά του είναι συνδεδεμένα με την ιστορία του νησιού.

Ρέθυμνο

Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου

Περιέχει αξιόλογα αρχαιολογικά ευρήματα από όλο το νομό Ρεθύμνου καθώς και σπουδαιότατη νομισματική συλλογή.

Ηράκλειο

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Από τα σημαντικότερα μουσεία της Ελλάδος. Περιλαμβάνει συγκεντρωμένα σχεδόν όλα τα ευρήματα του Μινωικού Πολιτισμού. Κεραμική, λιθογραφία, σφαγιδογλυφία, μικρολυπτική, χρυσοχοϊα, μεταλλοτεχνία, τις θαυμάσιες τοιχογραφίες από τα μεγάλα και μικρά ανάκτορα και τις πλούσιες επαύλεις και τέλος, την μοναδικά λίθινη σαρκοφάγο της Αγίας Τριάδας.

Ιστορικό

Περιέχει εκθέματα Βυζαντινής, Ενετικής και Τουρκικής περιόδου και ιστορικά ντοκουμέντα από τη νεότερη Κρητική ιστορία. Επίσης μια πλούσια λαογραφική συλλογή από τοπικές στολές, υφαντά, ξυλόγλυπτα και κεντήματα καθώς και αναπαράσταση τυπικού Κρητικού σπιτιού.

Άγιος Νικόλαος

Αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Νικολάου

Περιλαμβάνει ευρήματα από ανασκαφές στην Ανατολική Κρήτη.

Αρχή Σελίδας

Κρήτη το νησί | Μουσεία | Εκκλησίες & Μοναστήρια | Μεσαιωνικά Κτίσματα | Αρχαιότητες | Σπήλαια | Ενδιαφέρουσες Τοποθεσίες | Χρήσιμες Πληροφορίες

ΛΟΥΠΑΣΗΣ GROUP     ΚΡΗΤΗ:  ΧΑΝΙΑ   ΡΕΘΥΜΝΟ   ΗΡΑΚΛΕΙΟ   ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ       ΚΥΠΡΟΣ:  ΛΑΡΝΑΚΑ   ΛΕΜΕΣΟΣ   ΠΡΩΤΑΡΑΣ   ΠΑΦΟΣ   
© copyright LOUPASSIS SA 2000-2013 all rights reserved